בישולים בשבילים – מתכונים לבישול על גזיה.
בישולים בשבילים – מתכונים לבישול על גזיה.
בישול שקשוקה בשטח זה אחד המתכונים האהובים עלינו ב FINJAN.
זה תמיד יוצא טעים וכמעט באפס מאמץ. המתכון מתאים יותר לטיול עם רכב או קמפיניג בגלל המשקל הגבוהה יחסית של הירקות.
ציוד שצריך:
מחבת / סיר
בקבוקון סיליקון אטום לשמן
פקל תבלינים עם פלפל, מלח ופפריקה אדומה (חריפה או רגילה)
כף לערבוב
גזייה עם להבה רחבה
בלון גז
צלחות נירוסטה רב-פעמיות
מאז לשמירה על ביצים
קרש חיתוך
סכין מתקפת
קייס גודל XL לארוז את כל היופי הזה.
מצרכים להכנת שקשוקה:
בצל גדול
1 עגבניות גדולה ורכה
2 שיני שום
כף רסק עגבניות
עד 4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות,שום וממשיכים את הטיגון עם מכסה מספר דקות.
-מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
-מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים.
בסוף האורחה:
מעבירים ניגוב על הכלים ובבית זורקים לתוך המדיח (מלבד הסירים) אותם שוטפים ידני.
זורקים את כל הזבל שנשאר לפח ומשאירים נקי אחרינו.